Premiumshop24.hu blog

Sokunk számára az igazán hagyományos grillparti úgy kezdődik, hogy előkerülnek a különböző dobozok, telis tele ízletes pácban álló húsokkal, és szép sorjában megsütjük őket. Ezek sütése általában csupán kis odafigyelést igényel, a varázslat nagyja nem ott történik - hanem az edényben, a sütést megelőző néhány órában. A különböző pácok száma végtelen, újak megalkotásához is csak a képzeletünk szabhat határt.

A tojás a megújulás, az újjászületés és a húsvét szimbólumává vált: számos hagyományos húsvéti ünnepi ételben is megtalálható, és valószínűleg a legtöbb főtt tojást is az évnek ebben a részében esszük. A hagyományos ízek kiegészítéseképpen miért ne varázsolná különlegesebbé az ünnepi menüt egy ínycsiklandó grillezett tojás recepttel? Weber grill segítségével könnyen elkészítheti ezt a könnyed különlegességet, amely nemcsak finom, hanem a tavasz színeivel és ízeivel is harmonizál.

Mi is az a barbecue (BBQ), és miben különbözik a grillezéstől? Ha nagyon egyszerűen szeretnénk a választ megfogalmazni: míg a barbecue alacsony hőfokon, hosszú ideig tartó sütést-füstölést jelent, addig a grillezés a magasabb hőmérsékleten, rövidebb idő alatt készülő ételekről szól. Ez az ízletes recept nagyjából 6 órán át készül, amiben van egy javasolt 2 órás időszak, mikor csupán füstöljük a húst, azaz egész biztos, hogy komoly türelemre van szükség a megvalósításhoz, de húsimádóknak mindenképpen megéri! A komplex elkészítési folyamat és az extra ízélmény miatt mi faszenes Weber Mastertouch grillen ajánljuk elkészíteni.

A grillpartik esetében felmerülhet a kérdés: mivel kínáljuk meg vega vagy vegán vendégeinket? Természetesen számos zöldséges finomság létezik, de ha valami mást készítenénk inkább, remek választás lehet a tofu! A tofu, szójabab alapú fehérjeforrás, nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is, a távolkeleti konyhák gyakori alapanyaga. Gazdag fehérjében, kalciumban és vasban, így kiváló alternatívája a húsos ételeknek. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyen magába szívja a fűszerek és pácok ízét, lehetővé téve a végtelen variációkat.

A grillezett sertéshúsos tacók Pico de Gallo-val elkészítését tekintve nem bonyolult, de azért időigényes, és talán a legnagyobb kihívást a hozzávalók beszerzése fogja jelenteni. Ha ragaszkodni akarunk a recepthez, akkor abban bizony lesz pár olyan tétel, amiket nem tudunk a szokásos bevásárlásunk alkalmával beszerezni, hanem kicsit utána kell járni, de a kész végeredmény bizton kárpótol majd ezért a kis extra kutakodásért.

Ha nyárs és kerti sütögetés, akkor szalonna?! Ugyan! A klasszikus tábortűzhöz kapcsolva talán igen, de ha egy más dimenzióba szeretnénk emelni az élményt, akkor azért ennél kifinomultabb megoldásokat is találhatunk. Ilyen lehet például a nyárson – és nem tábortűz felett, hanem grillen – sült ötfűszeres kacsa.

Az általánosan elfogadott álláspont szerint a Bécsi szelet (Wiener Schnitzel) azért emelkedik ki az átlagos rántott húsok közül, mert borjúkarajból készül és vajban sül! De honnan a név? A történet szerint Joseph Wenzel Radetzky tábornok 1857-ben Lombardiából vitte magával Bécsbe a Cotoletta alla milanese receptjét, amely eredetileg csontos borjúkarajból készült.

A Weber pellet grillek ötvözik a csúcstechnológiát és a hagyományos faszenes grillezés varázsát, hogy minden sütés egyedi, ízletes és kényelmes legyen. A pellet grillezés egyre népszerűbbé válik a BBQ szerelmesei körében, hiszen egyesíti a hagyományos füstös ízeket a modern, könnyen kezelhető digitális vezérléssel.

A focaccia igazán jellegzetes olasz étel, ahogy sok itáliai eredetű társára is igaz: a maga egyszerűségében nagyszerű. Bár eredete bizonytalan, az biztos, hogy már az etruszk időkben is készítettek hozzá nagyon hasonló lepénykenyeret, az 1500-as évekből pedig genovai feljegyzések is vannak már hagymával és szardellával ízesített változatáról. Elkészítése valóban nem túl bonyolult, ám ízesítését tekintve a lehetőségek száma szinte végtelen: az egyszerűen fűszeres megoldásoktól a gazdagabb, húsos változatokon át egészen az édes formákig számos recept érhető el hozzá.