Pad Thai - Az ízek kavalkádja

A Pad Thai – melynek hangzatos neve csak annyit tesz, thai stílusú pirított tészta – ma már az utcai ételárusoktól a legjobb éttermekig mindenhol megtalálható. A fogás redete a 20. század közepére nyúlik vissza, amikor Thaiföld kormánya ennek az ételnek a népszerűsítésével próbálta meg ösztönözni az embereket a rizs alapú ételek fogyasztására a gazdasági válság idején.
A klasszikus recept szerint az olyan ízletes hozzávalók, mint a tamarind, a mogyoró, a garnéla és a friss lime teszik különlegessé. Ez az étel a tökéletes harmóniát testesíti meg az édes, sós, savanyú és csípős ízek között. Készítsd el te is a Weber készülékeinek és eszközeinek segítségével.
Mennyiség: 4 adag
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 15 perc
Mire lesz szükségünk: CRAFTED Wok és pároló
Tipp: A zöldségek felaprításhoz használd a Weber Deluxe zöldségkéseit a garnélához és a csirkéhez pedig használd a Weber Deluxe séfkést.
Hozzávalók:
- Mogyoróolaj
- 100 g tofu
- 250 g csirkemell
- 250 g hámozott garnélarák
- 180 g főtt rizstészta
- 1 db lime leve
- 2 ek halszósz
- 80 g mungóbabcsíra
- 1 chilipaprika
- Némi újhagyma
- Só és bors
A tálaláshoz:
- 2 szár koriander
- 3 ek aprított, pörkölt mogyoró (ezt magunk is elkészíthetjük)
Az elkészítés módja:
Kockázzuk fel a tofut. Mossuk meg az újhagymát és a chilit, majd vágjuk fel apró karikákra. A csirkemellet és a garnélát vágjuk fel apró darabokra. Ha pirítatlan mogyoróval dolgozunk, enyhén pirítsuk meg azt egy serpenyőben, majd aprítsuk fel. Készítsük elő a grillt közvetlen hővel való sütésre 200 °C-ra. A mogyoróolajban süssük meg a csirkét, a rákot és a tofut, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük a wokba a rizstésztát. A szószhoz öntsük össze a halolajat a lime levével, és tegyük hozzá a babcsírát és az újhagymát. Öntsük a szószt az edénybe, és keverjük össze alaposan. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A koriandert vágjuk apróra miután minden más elkészült, hogy frissen használhassuk. Az aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk a pad thai-unkat.