Menü

Grillezett Sertéshúsos Tacók Pico de Gallo-val

Grillezett Sertéshúsos Tacók Pico de Gallo-val

A grillezett sertéshúsos tacók Pico de Gallo-val elkészítését tekintve nem bonyolult, de azért időigényes, és talán a legnagyobb kihívást a hozzávalók beszerzése fogja jelenteni. Ha ragaszkodni akarunk a recepthez, akkor abban bizony lesz pár olyan tétel, amiket nem tudunk a szokásos bevásárlásunk alkalmával beszerezni, hanem kicsit utána kell járni, de a kész végeredmény bizton kárpótol majd ezért a kis extra kutakodásért.

A taco és a sertéshús része mindenki számára világosan sejteti, milyen recepttel is van dolgunk, a Pico de Gallo viszont már izgalmasabb kérdés: ez nem más, mint egy mexikói salsafajta. Még egyértelműbben learva, valójában egy apróra vágott elemekből, paradicsomból, újhagymából, korianderből, jalapeñoból és lime-ból álló "saláta", amit köretként, kiegészítőként fogyasztanak - azaz lényegében tényleg, mint egy salátát. 

A taco praktikus étel, "streetfood", igazán ideális beszélgetésekhez, kerti partikhoz, kötetlenebb összejövetelekhez, ahol nem feltétlenül szeretnénk a vendégeinket "ültetni". Ennek a receptnek vitathatatlanul lelke a sertéshús, amit az optimális eredmény érdekében Weber grillen és Weber tüzelőanyagokkal ajánlunk elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja, vastag szeletekre vágva
  • 15 cm-es tortillák
  • Pác: fokhagyma, chipotle chili, ananászlé, lime, barna cukor, achiote paszta, ancho chili, kömény, oregánó, só, bors
  • Pico de Gallo: paradicsom, újhagyma, koriander, jalapeño, lime, só
  • Lime krém: tejföl, lime

Elkészítés:

1. Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd a sertéshúst hagyjuk benne állni pár órát vagy egy éjszakán át.

2. Készítsük el a Pico de Gallo-t: aprítsuk fel a paradicsomot, hagymát, koriandert és jalapeñot, majd adjuk hozzá a lime levét és a sót.

3. Keverjük össze a lime krémet és készítsük elő a garnírungokat.

4. Melegítsük elő a grillt 260°C-ra, és süssük a sertéshúst, míg kérges nem lesz, majd pihentessük.

5. Pirítsuk meg a tortillákat a grillen pár másodpercig.

6. Vágjuk vékony szeletekre a húst, és tálaljuk a Pico de Gallo-val és lime krémmel.

Sütési adatok:

- Előkészítési idő: 30 perc + pácolás

- Sütési idő: 25 perc

- Grillezési hőmérséklet: 260°C

- Maghőmérséklet: 68-70°C

- Készségi szint: Közepes