Grillezett Sertéshúsos Tacók Pico de Gallo-val

A grillezett sertéshúsos tacók Pico de Gallo-val elkészítését tekintve nem bonyolult, de azért időigényes, és talán a legnagyobb kihívást a hozzávalók beszerzése fogja jelenteni. Ha ragaszkodni akarunk a recepthez, akkor abban bizony lesz pár olyan tétel, amiket nem tudunk a szokásos bevásárlásunk alkalmával beszerezni, hanem kicsit utána kell járni, de a kész végeredmény bizton kárpótol majd ezért a kis extra kutakodásért.
A taco és a sertéshús része mindenki számára világosan sejteti, milyen recepttel is van dolgunk, a Pico de Gallo viszont már izgalmasabb kérdés: ez nem más, mint egy mexikói salsafajta. Még egyértelműbben learva, valójában egy apróra vágott elemekből, paradicsomból, újhagymából, korianderből, jalapeñoból és lime-ból álló "saláta", amit köretként, kiegészítőként fogyasztanak - azaz lényegében tényleg, mint egy salátát.
A taco praktikus étel, "streetfood", igazán ideális beszélgetésekhez, kerti partikhoz, kötetlenebb összejövetelekhez, ahol nem feltétlenül szeretnénk a vendégeinket "ültetni". Ennek a receptnek vitathatatlanul lelke a sertéshús, amit az optimális eredmény érdekében Weber grillen és Weber tüzelőanyagokkal ajánlunk elkészíteni.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja, vastag szeletekre vágva
- 15 cm-es tortillák
- Pác: fokhagyma, chipotle chili, ananászlé, lime, barna cukor, achiote paszta, ancho chili, kömény, oregánó, só, bors
- Pico de Gallo: paradicsom, újhagyma, koriander, jalapeño, lime, só
- Lime krém: tejföl, lime
Elkészítés:
1. Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd a sertéshúst hagyjuk benne állni pár órát vagy egy éjszakán át.
2. Készítsük el a Pico de Gallo-t: aprítsuk fel a paradicsomot, hagymát, koriandert és jalapeñot, majd adjuk hozzá a lime levét és a sót.
3. Keverjük össze a lime krémet és készítsük elő a garnírungokat.
4. Melegítsük elő a grillt 260°C-ra, és süssük a sertéshúst, míg kérges nem lesz, majd pihentessük.
5. Pirítsuk meg a tortillákat a grillen pár másodpercig.
6. Vágjuk vékony szeletekre a húst, és tálaljuk a Pico de Gallo-val és lime krémmel.
Sütési adatok:
- Előkészítési idő: 30 perc + pácolás
- Sütési idő: 25 perc
- Grillezési hőmérséklet: 260°C
- Maghőmérséklet: 68-70°C
- Készségi szint: Közepes