Grillezett kukorica chilis-lime-os fűszervajjal

A grillezett kukorica egy ízletes és népszerű étel, melynek gyökerei a mexikói utcai ételekhez nyúlnak vissza. Itt a kukoricát a helyi piacokon árulják, és gyakran grillezik, hogy a róla lecsöpögő füstös íz kiemelje annak természetes édességét. Az ilyen módon elkészített, “utcai kukoricát” elotének hívják és tradicionálisan a chili és a lime előtt tejszínes majonézes szószba forgatják. A lime leve frissítő zamatot ad, míg a chili csípőssége enyhe izgalmat csempész az ételbe.
Ez a fogás különösen népszerűvé vált nyári grill partikon és fesztiválokon, hiszen friss, ízletes és gyorsan elkészíthető. Az utóbbi években, variálhatóságának köszönhetően, a nemzetközi gasztronómiában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egyaránt tálalhatjuk nassolnivalóként vagy köretként.
Mennyiség: 4 adag
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 35 perc
Tipp: A legjobb élményhez válaszd a Weber kukoricatartó szettjét, amikkel könnyedén bevajazható a legnagyobb kukoricacső is.
Hozzávalók:
4 db csöves kukorica
100 g vaj
1 lime leve és héja
1 db piros chilipaprika
10 g aprított korianderlevél
Fekete bors
Az elkészítés módja:
Készítsük elő a grillt közvetett hőn való sütéshez. Öblítsük le a kukoricákat, és csavarjuk mindegyiket enyhén nedves alufóliába. Tegyük a grillre a becsomagolt csöveket, és közvetett hőn 30 percig grillezzük. Olvasszuk meg a vajat, és egy edényben keverjük össze a lime levével és héjával. Adjuk hozzá a finomra vágott chilit és a korianderlevelet, végül borsozzuk meg. Ha a kukorica elkészült, óvatosan vegyük le róla a fóliát. Kenjük be mindegyiket a chilis-lime-os fűszervajjal, és közvetlen hőn grillezzük további 5 percig, vagy amíg elérjük a kívánt állagot és színt.
Jó étvágyat kívánunk!