Grillezett csiperke petrezselyempestóval és kecskesajttal

A csiperkegomba, vagy más néven sampinyon, az egyik legnépszerűbb és legelérhetőbb gombafajta, mely remekül illik a modern konyhák változatos ízvilágába is. Ha pedig a gombát egy friss, zöldfűszeres pestóval és krémes kecskesajttal párosítjuk, igazi kulináris élményt kapunk. A petrezselyem-pesto egy különleges twist az olasz klasszikusra.
Ahelyett, hogy a megszokott bazsalikomot használnánk, itt a petrezselyem frissessége és fűszeressége ad egyedi ízt és színt a pestónak. Ez az alternatív pesto egyszerre gazdag és ízletes, ezáltal tökéletesen kiegészíti a grillezett csiperkegomba ízét és a kecskesajt krémességét. Ez a fogás garantáltan mediterrán hangulatot csempéssz a tányérodra!
Mennyiség: 4 adag
Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 12-15 perc
Mire lesz szükségünk: Weber kerámia grill serpenyő
Hozzávalók:
4-6 db nagy méretű csiperkegomba
1 guriga kecskesajt (8-12 szelet)
A petrezselyempestóhoz:
- 150 ml növényi olaj
- 30 g petrezselyemzöld
- 25 g parmezán
- ½ gerezd fokhagyma
- 30 g dió
- Só és bors
Az elkészítés módja:
-
Reszeljük le a parmezánt, majd keverjük össze a pesto hozzávalóit. A legjobb állag turmixgéppel érhető el.
-
Pucoljuk meg a gombát, és kenjük be a frissen elkészített pestónkkal.
-
Tegyük a gombákat fejjel lefelé egy grillserpenyőbe, és helyezzünk 2 szelet kecskesajtot mindegyikre.
-
Készítsük elő a grillt közvetett hőn való sütéshez 180-190 °C-ra.
-
Nagyjából 12-15 percig süssük a gombát, amíg a kecskesajt teljesen ráolvad.
Tipp: A tálalásnál megszórhatjuk a gombát egy kis finomra vágott baconnel vagy kiegészíthetjük az alkotásunkat némi szárított sonkával és rukkolával.
Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánunk!