Menü

Grillezett csiperke petrezselyempestóval és kecskesajttal

Grillezett csiperke petrezselyempestóval és kecskesajttal

A csiperkegomba, vagy más néven sampinyon, az egyik legnépszerűbb és legelérhetőbb gombafajta, mely remekül illik a modern konyhák változatos ízvilágába is. Ha pedig a gombát egy friss, zöldfűszeres pestóval és krémes kecskesajttal párosítjuk, igazi kulináris élményt kapunk. A petrezselyem-pesto egy különleges twist az olasz klasszikusra. 

Ahelyett, hogy a megszokott bazsalikomot használnánk, itt a petrezselyem frissessége és fűszeressége ad egyedi ízt és színt a pestónak. Ez az alternatív pesto egyszerre gazdag és ízletes, ezáltal tökéletesen kiegészíti a grillezett csiperkegomba ízét és a kecskesajt krémességét. Ez a fogás garantáltan mediterrán hangulatot csempéssz a tányérodra!

Mennyiség: 4 adag

Előkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 12-15 perc

Mire lesz szükségünk: Weber kerámia grill serpenyő

Hozzávalók:

4-6 db nagy méretű csiperkegomba

1 guriga kecskesajt (8-12 szelet)

A petrezselyempestóhoz:

  • 150 ml növényi olaj
  • 30 g petrezselyemzöld
  • 25 g parmezán
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 30 g dió
  • Só és bors

Az elkészítés módja:

  1. Reszeljük le a parmezánt, majd keverjük össze a pesto hozzávalóit. A legjobb állag turmixgéppel érhető el.

  2. Pucoljuk meg a gombát, és kenjük be a frissen elkészített pestónkkal.

  3. Tegyük a gombákat fejjel lefelé egy grillserpenyőbe, és helyezzünk 2 szelet kecskesajtot mindegyikre.

  4. Készítsük elő a grillt közvetett hőn való sütéshez 180-190 °C-ra.

  5. Nagyjából 12-15 percig süssük a gombát, amíg a kecskesajt teljesen ráolvad.

Tipp: A tálalásnál megszórhatjuk a gombát egy kis finomra vágott baconnel vagy kiegészíthetjük az alkotásunkat némi szárított sonkával és rukkolával.

Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánunk!