Amerikai sajttorta

Tudta, hogy a sajttorták között hatalmas verseny dúl? A két oldalon pedig a német és az amerikai változat áll! Na de mi a különbség köztük? Hát az alap – mármint a tészta, mert abban természetesen hasonlítanak, hogy lelküket a megfelelő minőségű krémsajt adja! Az amerikai, vagy ha úgy tetszik, New York-i változat tésztája zúzott vajas graham-keksz, ezzel szemben a német verzió alapja sült vajas tészta.
Hogy melyik a finomabb, vagy finomabb-e egyik a másiknál? Valószínűleg, ezt kizárólag teszteléssel lehet eldönteni, ehhez pedig kezdésnek mi hoztunk is egy remek amerikai sajttorta receptet.
Milyen eszközökre lesz szükség az elkészítéséhez? Készíthetjük grillen (mi ennek menetét írjuk le), de akár sütőben is. Sütőformának remek a Weber Durch Oven vagy a Weber piteforma, biztonsági okokból pedig mindenképpen javasoljuk Weber grillkesztyű használatát is!
Hozzávalók:
- 400 g vajas keksz
- 120 g vaj (szobahőmérsékletű)
A sajtmasszához:
- 500 g tehéntúró
- 250 g krémsajt
- 200 ml tejszín
- 4 tojás
- 1 ek vaníliakivonat
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 ek kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉS
1. Készítsük elő a grillt közvetett hőn való sütéshez – 160 °C.
2. Morzsoljuk szét a vajas kekszet, és jól dolgozzuk össze a vajjal.
3. Kenjük ki a sütőedényünket.
4. Oszlassuk szét a kekszalapot az edényben, és nyomkodjuk le.
5. Először a nedves hozzávalókat keverjük össze, majd a szárazokat. Ha megvagyunk, az utóbbit keverjük bele a sajtmixbe (a nedves hozzávalókhoz).
6. Öntsük a keveréket az edénybe, és egyenletesen oszlassuk el.
7. Helyezzük az edényt a grillre, és nagyjából 1 órán át süssük a tortát.