Menü

Premiumshop24.hu blog

Grillezett tofu teriyaki stílusban

A grillpartik esetében felmerülhet a kérdés: mivel kínáljuk meg vega vagy vegán vendégeinket? Természetesen számos zöldséges finomság létezik, de ha valami mást készítenénk inkább, remek választás lehet a tofu! A tofu, szójabab alapú fehérjeforrás, nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is, a távolkeleti konyhák gyakori alapanyaga. Gazdag fehérjében, kalciumban és vasban, így kiváló alternatívája a húsos ételeknek. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyen magába szívja a fűszerek és pácok ízét, lehetővé téve a végtelen variációkat.

Grillezett Sertéshúsos Tacók Pico de Gallo-val

A grillezett sertéshúsos tacók Pico de Gallo-val elkészítését tekintve nem bonyolult, de azért időigényes, és talán a legnagyobb kihívást a hozzávalók beszerzése fogja jelenteni. Ha ragaszkodni akarunk a recepthez, akkor abban bizony lesz pár olyan tétel, amiket nem tudunk a szokásos bevásárlásunk alkalmával beszerezni, hanem kicsit utána kell járni, de a kész végeredmény bizton kárpótol majd ezért a kis extra kutakodásért.

Ötfűszeres kacsasült

Ha nyárs és kerti sütögetés, akkor szalonna?! Ugyan! A klasszikus tábortűzhöz kapcsolva talán igen, de ha egy más dimenzióba szeretnénk emelni az élményt, akkor azért ennél kifinomultabb megoldásokat is találhatunk. Ilyen lehet például a nyárson – és nem tábortűz felett, hanem grillen – sült ötfűszeres kacsa.

Bécsi szelet

Az általánosan elfogadott álláspont szerint a Bécsi szelet (Wiener Schnitzel) azért emelkedik ki az átlagos rántott húsok közül, mert borjúkarajból készül és vajban sül! De honnan a név? A történet szerint Joseph Wenzel Radetzky tábornok 1857-ben Lombardiából vitte magával Bécsbe a Cotoletta alla milanese receptjét, amely eredetileg csontos borjúkarajból készült.

 

Weber pellet grillek – A jövő technológiája a grillezésben

A Weber pellet grillek ötvözik a csúcstechnológiát és a hagyományos faszenes grillezés varázsát, hogy minden sütés egyedi, ízletes és kényelmes legyen. A pellet grillezés egyre népszerűbbé válik a BBQ szerelmesei körében, hiszen egyesíti a hagyományos füstös ízeket a modern, könnyen kezelhető digitális vezérléssel.

Olasz lepénykenyér (Focaccia)

A focaccia igazán jellegzetes olasz étel, ahogy sok itáliai eredetű társára is igaz: a maga egyszerűségében nagyszerű. Bár eredete bizonytalan, az biztos, hogy már az etruszk időkben is készítettek hozzá nagyon hasonló lepénykenyeret, az 1500-as évekből pedig genovai feljegyzések is vannak már hagymával és szardellával ízesített változatáról. Elkészítése valóban nem túl bonyolult, ám ízesítését tekintve a lehetőségek száma szinte végtelen: az egyszerűen fűszeres megoldásoktól a gazdagabb, húsos változatokon át egészen az édes formákig számos recept érhető el hozzá.

Francia palacsinta (crêpes)

Egy lassú, nem sietős szombat reggel egy igazi finomsággal, amit közösen készít el kedvesével, vagy családjával, vagy akár meglepetésképp ágyba is tudja vinni, vagy kapni. Nem hangzik rosszul, igaz? Olyan recepttel készültünk, ami bármely fenti célra megfelelhet, de sajnos egy biztos, a diétáját nem fogja támogatni...

Burgundi marharagu

Burgundi marharagu - egy igazán ízletes francia egytálétel! Világszerte ismert, tehát bizonyára sokan hallottak már róla, és a szerencsésebbek már kóstolták is. Azt viszont talán már kevesebben tudják, hogy mitől lesz "burgundi" a burgundi? Az ételt kép alap összetevőjéről, a marháról ás az ételhez használt burgundi borról nevezték el, de elhagyhatatlan hozzávalói még a gomba, hagyma és szalonna. Ha bárhol járva egy étel mellett a “burgundi módra” kiegészítést találjuk, biztosak lehetünk benne, hogy elkészítéséhez bort, gombát és szalonnát is használtak, még ha esetleg a hús nem is marha.

Amerikai sajttorta

Tudta, hogy a sajttorták között hatalmas verseny dúl? A két oldalon pedig a német és az amerikai változat áll! Na de mi a különbség köztük? Hát az alap – mármint a tészta, mert abban természetesen hasonlítanak, hogy lelküket a megfelelő minőségű krémsajt adja! Az amerikai, vagy ha úgy tetszik, New York-i változat tésztája zúzott vajas graham-keksz, ezzel szemben a német verzió alapja sült vajas tészta. 

Marokkói fűszeres sült csirke

Ha igazán egyszerű, de ugyanakkor elképesztően változatos módokon elkészíthető ételt kellene megneveznünk, biztos köztük lenne a sült csirke. Olyan egyszerűen hangzik, ám mégis annyi módon készíthető: egyben vagy darabban, millió féle fűszerezéssel, magában vagy zöldségekkel egyben sütve. Ahány nemzet, annyi féle “igazi” recept, annyi elkészítési mód – most egy marokkói változatot hoztunk!